Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Mistrovství Evropy masters
v silovém trojboji 2010

Ronnie.cz > Powerlifting > Soutěže

Ve dnech 22. až 26. června se v Plzni konalo Mistrovství Evropy masters v silovém trojboji. Závody, kterých se zúčastnilo celkem 159 veteránů a veteránek z 18 zemí starého kontinentu, se konaly v prostorách Parkhotelu Plzeň. Dle ohlasů snad všech zúčastněných byla volba těchto prostor více než šťastná a závodníci měli pro své účinkování připraveny fantastické podmínky. Agentura RC sport a celý tým kolem Vladimíra Matiho zúročili své bohaté zkušenosti z pořádání vrcholných soutěží a připravili pro šampionát velmi důstojné prostředí. Pro závodníky byla připravena prostorná rozcvičovna se čtyřmi stanovišti. Na každém stanovišti byly oficiální stojany s kvalitní činkou a dostatek kotoučů. Místnost, kde se závodníci připravovali na jednotlivé pokusy, byla v těsné blízkosti pódia, které bylo také perfektně připraveno a tým nakladačů, zapisovatelů a hlasatelek se svědomitě staral o to, aby vše klapalo, jak má. Jak skromně říká ředitel soutěže pan Mati: „To je to, co závodníky zajímá, všechno ostatní je nic." Je jasné, že ono „nic“ stojí celý tým pořadatelů spoustu času a úsilí. Mimochodem, přítomní delegáti EPF hodnotí úroveň mezinárodních soutěží pořádaných v České republice dlouhodobě jako vynikající a oceňují profesionální přístup pořadatelského týmu.

Budeme-li hodnotit úroveň mistrovství z hlediska sportovních výkonů, musíme pokračovat slovy chvály. Dámy a pánové „v letech" zde překonali celkem devět evropských a čtyři světové rekordy! Čeští reprezentanti, kterých zde startovalo celkem dvacet, zažili doslova medailové žně.

Dvakrát si přítomní diváci mohli vyslechnout českou státní hymnu na počest mistra Evropy. V kategorii do 110 kg masters 2 se o to postaral Josef Máška, který zvítězil výkonem 730 kg. V kategorii masters 3 do 125 kg si zlato na krk pověsil Květoslav Grobař za výkon 650 kg. Neztratili se ani další naši reprezentanti. Mimo „malých" medailí za dílčí disciplíny, kterých získali nespočet, vybojovali „velké" stříbrné Libor Burýšek v kategorii do 82,5 kg masters 1 a v kategorii do 100 kg masters 2 Marcel Anděl těsně následovaný Štefanem Zvadou. Dalším „stříbrným" reprezentantem se stal Janis Kenis v kategorii do 56 kg masters 3. Bronzové medaile vybojoval ve věkové kategorii masters 1 (40 - 50 let) Karel Ruso startující ve váhové kategorii do 67,5 kg. Poklonu zaslouží především jeho dřep se 263 kg. Ve „stodesítce" skončil třetí hodnotným výkonem 787,5 kg Zoltán Kanát a v kategorii nad 125 kg Jiří Lacina. Další bronzové medaile v kategorii masters 2 vybojovali Pavel Malina (do 60 kg), Remy Krayzel (do 82,5 kg), zmiňovaný Štefan Zvada (do 100 kg), Pavel Klepáč (do 125 kg) a Milan Mrázek (nad 125 kg). Nejvyšší součet ze všech zúčastněných nasbíral v kategorii masters 1 do 125 kg ukrajinský závodník Roman Dzyuba, když dosáhl úctyhodných 920 kg.

Mezi masters 2 (50 - 60 let) kraloval Jean-Luc Collart, jehož součet 875 kg znamenal nový světový rekord masters 2. Soutěže se také zúčastnilo 28 žen, které se za předvedené výkony rozhodně nemusely stydět. Mezi ženami masters 1 podala nejhodnotnější výkon Valeria Levochkina součtem 470 kg. Ve věková kategorii masters 2 to byla Laura Locatelli z Itálie. Co říkáte tomu, když třiapadesátiletá 58,2 kg vážící dáma zvedne v mrtvém tahu 187,5 kg? Myslím, že spousta těžších chlapců v posilovnách by s tím měla co dělat.

Kompletní výsledky celého mistrovství můžete vidět zde.

Gratulujeme reprezentantům a reprezentantkám k úspěšnému vystoupení na evropském šampionátu a přejeme jim mnoho štěstí na šampionátu světovém, který se bude konat na přelomu září a října opět v Plzni. Doufejme, že se splní přání nejen předsedy českého svazu silového trojboje Miroslava Vacka a závodníci se v budoucnu dočkají hojnější divácké kulisy. Dodejme, že slabá divácká účast na většině soutěží byla snad jedinou vadou na kráse jinak velmi zdařilého mistrovství.


Program záznamů

Ti z Vás, kteří šampionát neviděli na vlastní oči, budou moci zhlédnout alespoň zpětné záznamy, které odvysílá televize Nova Sport v týdnu od 28. 6. 2010. Přesný rozpis najdete níže.

datum čas akce
30. 6. 21:15 Mistrovství Evropy masters a Czech Open tenistů na vozíku
1. 7. 11:25 Mistrovství Evropy masters mužů a žen a Czech Open tenistů na vozíku (R1)
2. 7. 09:10 Mistrovství Evropy masters mužů a žen a Czech Open tenistů na vozíku (R2)





Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 126 sekundami?



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie