Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Jak se dařilo Jiřímu Vytiskovi a Davidu Březinovi na World Log Lift Championship 2018?

Ronnie.cz > Powerlifting > Strongman

Kalendář soutěží strongman 2018

Strogman sezóna je v plném proudu. Jak amatérští, tak profesionální siláci mají co dělat, aby stačili regenerovat a odpočívat, případně zahojit menší zranění z předešlých závodů, a už jsou tu další. Konkrétně u nás v Čechách je strongman sport na vzestupu a to přináší i další možnosti předvést se na evropských i světových scénách.

15. června 2018 se konal závod pořádaný samotným Zydrunasem Savickasem, a to World Log Lift Championship v Alytusu v Litvě. Letos se mistrovství světa v této tlakové disciplíně zúčastnili dva čeští borci - Jiří Vytiska v kategorii open pro a David Březina v kategorii do 105 kg. Oba závodníci cestovali spolu a zhruba 1200 km dlouhou trasu zvládli autem poměrně v klidu, i když sám si dokážu představit, jaký ten poměrný klid musel být vzhledem k neustálému sezení a nemožnosti se pořádně protáhnout.

Jirko, Davide, můžete našim čtenářům přiblížit detaily ze zmíněného World Log Lift Championship 2018? Jaká byla cesta a příprava před soutěží?

Jirka Vytiska: Byla to poměrně náročná cesta, jeli jsme ji asi 15 hodin. Přijeli jsme na místo ve dvě ráno, a jelikož už jsem mezi profesionály, tak bylo vše připravené - registrace a vše kolem, hotel, jídlo, to amatéři nemají. Vstávali jsme kolem šesté a v poledne už jsme byli na závodech.

David Březina: Já startoval v kategorii do 105 kg, takže nejprve vážení. Po navážení 104 kg jsem si oddychnul, po takové cestě člověk nikdy neví, ale tady byla ještě rezerva. Natrénováno jsem měl, takže stačilo "jen" se soustředit.

Jak soutěž tedy probíhala?

David Březina: Závody probíhaly podle váhových skupin od nejlehčích po open pro, takže já se mohl v klidu rozcvičit, když závodili borci z nejlehčí kategorie. V závodě samotném měl každý z nás tři pokusy, které si mohl libovolně navolit.

Jirka Vytiska: Závodili jsme na pódiu v takovém velkém amfiteátru. Byla to paráda.

Jak pro vás soutěž dopadla?

Jirka Vytiska: Zdvihl jsem o deset kilo více než vloni, ale šlo by ještě víc. Můj výsledek byl tedy vyrovnáním současného českého rekordu 180 kg. Ale i takový výsledek mezi top závodníky světa je dobrý, skončil jsem na děleném sedmém místě.

David Březina: Já šel prvním pokusem na jistotu 135 kg, druhým pokusem jsem srovnal své maximum 145 kg a těšil se, že na závěr si zapíšu i nový osobní rekord 150 kg. Ten jsem ale bohužel nepokořil, aspoň mám další motivaci do budoucna. Pro mě tedy závod skončil sedmým místem, ale jsem s výsledkem moc spokojený, přeci jen to byl můj první velký závod na světové úrovni, nabírám zkušenosti, odvážím si hromadu zážitků a také nějaké ty kontakty. Dokonce jsem obdržel od jednoho z finských závodníků nabídku, jestli nechci v srpnu startovat ve Finsku na World's Strongest Man Under 105 kg, a momentálně i tuto možnost zvažuji.

Já jen doplním, že vítězem open pro kategorie se stal právě pořadatel Zydrunas Savickas s výkonem 215 kg, a doplňuji kompletní výsledky open pro kategorie.

Výsledky SBD World Log Lift Championship 2018
pořadí jméno země výkon
1. Zydrunas Savickas Litva 215,0 kg
2. Vidas Blekaitis Litva 205,0 kg
3. Dainis Zageris Lotyšsko 200,0 kg
4. František Piros Slovensko 192,5 kg
4. Dennis Kohlruss Německo 192,5 kg
6. Jared Leask Jihoafrická republika 182,5 kg
7. Konstantin Janashia Gruzie 180,0 kg
7. Jiří Vytiska Česká republika 180,0 kg
7. Aleksandr Kurak Bělorusko 180,0 kg
10. Martynas Brusokas Litva 175,0 kg

To ale nebyl konec vaší cesty, že ne?

Jirka Vytiska: Původně jsem měl naplánované ještě další dva závody v Polsku, ale nakonec ještě přišel jeden, se kterým jsem původně nepočítal, a to ještě v Litvě. Konal se tam strongmanský závod čtyři proti čtyřem, kdy se proti sobě postavila Litva proti Evropě. Byl jsem vybrán jako jeden z borců za Evropu proti litevským špičkám. Šlo ale spíše o srandu pro diváky. Vůbec nelituji, že jsem tam byl.

Tak ty jsi byl, Jirko, vždycky velký šoumen a bavič, takže sis přišel na své, ale co to Polsko?

Jirka Vytiska: Následoval přesun o několik set kilometrů do Polska na závody Poháru národů. V 6 ráno jsme dorazili na místo a po poledni opět závod. Únava z cesty začínala být znát, ale na to já při závodech moc nekoukám. Polské závody jsou vždycky nabité konkurencí, ale také velmi kvalitně připravené. Na prvních závodech jsem skončil šestý. Po dalším přesunu, kdy už jsem jel fakt nadoraz další Pohár národů, a opět super konkurence a perfektní atmosféra. Z těch posledních závodů bylo 4. místo, ale byl to mazec. Vždycky rád jezdím do Polska, Evropská, ne-li světová konkurence je tu vždy a z pořadatelského hlediska není nikdy moc co vytknout. Mě to prostě baví...

David Březina: K těm Jirkovým posledním závodům, chybělo trošku a porazil by celkově třetího, u nás v Čechách známého Rafala Kobylarze.

Pánové, díky vám oběma za rozhovor, přeji další sportovní úspěchy, a ať celá sezóna dopadne podle vašich představ.


Foto:
www.instagram.com/czechgrizzly/
www.instagram.com/david_viking_brezina/



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie