Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Jiří Vytiska - ohlédnutí
za Pohárem Slovanů 2016

Ronnie.cz > Powerlifting > Strongman

Sušický strongman a showman Jiří Vytiska prožívá letos plodnou sezónu a využívá téměř každé možnosti závodit u nás nebo v zahraničí. Na našich stránkách jste si již mohli přečíst jeho ohlédnutí za soutěžemi v Americe a v Polsku. Nyní Vám přinášíme další ohlédnutí za Pohárem Slovanů, ze kterého jsme Vám přinesli reportáž v tomto týdnu.


[Text: Jiří Vytiska] Někdy v týdnu před Vlčicemi jsem dostal oficiální pozvánku od Slovenské asociace silných mužů, abych se zúčastnil Poháru Slovanů. Volal mi to Pavol Guga. Ještě jsem nebyl rozhodnutý a až ve Vlčicích jsem na to kývl. Do Žiliny jsme odjížděli už ve čtvrtek 4. srpna. Závody se konaly 5. srpna od dvou hodin odpoledne na náměstí A. Hlinky. Znáte Slováky, prostě super připravenost. A to myslím bez ironie. Ve dvanáct hodin jsme měli oficiální zahájení, představení a přípitek na radnici s primátorem města Žilina. Kde tohle zažiješ?

Poté jsme se přesunuli na uvedené náměstí. Disciplíny, co měly na soutěži být, se trošku změnily, což ale není nic neobvyklého. Takže nás čekalo následující: jednoručka, psali 100 kg, ale měla tak 90 kg, ohrady o váze asi 300 kg, Car Deadlift kolem 320 kg, nevím přesně, pak 150kg Atlasovy kameny, Truck Pull 7,5 t a Conan, kterého k smrti nenávidím. Protože se jednalo o Pohár Slovanů, mezi závodníky byli za Polsko Robert Cyrwus, za Českou republiku já, za Slovensko Branislav Golier a Peter Rekenei, za Ukrajinu Konstantin Ilyin, za Bělorusko Volodymyr Cyfra, za Slovinsko Nemanja Tasič a potom někdo za Chorvatsko a Bulharsko (Dušan Popovič a Tarek Shtewi pozn. red.). Zbytek nevím, bylo nás dvanáct a závodilo jedenáct.

Musím se přiznat, že z těch disciplín a jak byly poskládány, jsem nebyl vůbec nadšený, ale nic nenaděláš. Po představení závodníků se šlo na věc. Jednoručka byla krátká mrcha s madlem cca 10 cm. Ilyin jich dal asi 12, Cyrwus 10 a já 7. Tasič 6, spousta závodníků ji ani nezvedlo. Potom ohrady. Já bohužel neumím běhat a čas jsem měl něco kolem 24 vteřin na 40 metrů, což bylo fakt nic moc. Skončil jsem asi sedmý. Následoval Car Deadlift. Ilyin a Cyrwus jich naflákali 17, já 15.

Potom byla koule, která se dávala na ohradu položenou na boku. Zvedneš, rozhodčí ti pískne pokus a sám si ji dáváš dolů. Ilyin jich dal asi 6, Golier 5 a já 4. Následoval Truck Pull, který vyhrál Golier. No a poslední byl Conan, mnou nenáviděná a zatracovaná disciplína, na které jsem skončil čtvrtý.

Po sečtení bodů jsem skončil celkově na 4. místě. Ostatní výsledky si můžete přečíst v reportáži. Po skončení závodů byla recepce na radnici v podobě jídla a pití. Domů jsme jeli až další den a cesta byla v pohodě, žádný stres. Závodit na Slovensku pro mě bylo ctí. Bylo mi ctí zastupovat Českou republiku, tak jako v Maďarsku nebo v USA. Super zkušenost.




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 170 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie