Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Zápasnice Adéla Hanzlíčková bronzová na Poland Open 2015

Ronnie.cz > Powerlifting > Bojové sporty

[Tisková zpráva] Mezinárodní turnaj v hlavním městě Polska, který se každoročně koná v polovině léta, je jedním z nejprestižnějších turnajů v zápase řeckořímském a volném stylu na světě. Tomu také odpovídá startovní listina, na které jak mezi muži, tak mezi ženami figurují jména z absolutní světové špičky. Tradiční turnaj v řeckořímském stylu nese název Memoriał Władysława Pytlasińskiego, turnaj ve volném stylu žen se pak letos označoval jako Poland Open. A právě na něm si další velký úspěch své kariéry připsala česká volnostylařka Adéla Hanzlíčková. Ve Varšavě dokázala včera v těžké konkurenci dalších 14 zápasnic vybojovat bronzovou medaili!

Česká reprezentantka ve váze do 63 kilogramů se v jednadvaceti letech musela hned v kvalifikaci vypořádat se skutečným pojmem své váhové kategorie, mongolskou mistryní světa z roku 2010, vicemistryní světa roku 2013 a bronzovou olympijskou medailistkou z roku 2012 Soronzonboldyn Batceceg. Zápas měl velmi divoký a dramatický průběh, který ale Adéla Hanzlíčková svým typickým způsobem utnula za nepříznivého bodového stavu položením soupeřky na lopatky. „Po turnaji už asi mohu přiznat, že když jsem večer před soutěží viděla rozlosování a přečetla si, čeho všeho tahle holka dosáhla, celkem se mi rozklepala kolena. Na druhou stranu jsem pak do toho zápasu šla uvolněná a s tím, že prostě nemám co ztratit. Zápas to pak byl hodně o chvatech, máme podobný styl zápasu, chodíme do akcí. Taky proto ten zápas vlastně skončil bodově 10:11 pro Mongolku. Jenže mně se naštěstí povedlo ji před koncem nachytat na klapačku a ukončit zápas na lopatky,“ popisuje jeden z dosud asi největších zápasů své kariéry mladá česká zápasnice.

Amanda Hendey, to bylo jméno čtvrtfinálové rivalky. Američanka začala zápas aktivněji a bodově brzy odskočila na vedení 4:0. Ještě do konce první poloviny utkání ale Adéla Hanzlíčková opět převzala kontrolu nad střetnutím a před pauzou poslala reprezentantku USA domů lopatkovým vítězstvím. Na řadu přišlo semifinále, kde čekala Ázerbájdžánka Nadiia Mushka, dvojnásobná mistryně Evropy z let 2009 a 2011. Utkání o postup do finále bylo vyrovnané a tvrdé, na konci stála s rukou nad hlavou reprezentantka Ázerbájdžánu a na tabuli vedle žíněnky svítil bodový stav 6:2. „V tomto utkání mi scházela síla, ona na tom byla silově o dost lépe. Snažila jsem se jít do akce, hlavně pak za nepříznivého stavu, ale už to nešlo. Navíc trochu využila mého dlouhodobějšího zranění nosu, se kterým jsem sem již přijela, a často mi do něj dávala rány hlavou,“ svěřila se Hanzlíčková po prohraném semifinále.

V boji o bronz byla připravená překonat i bolest nosu, nakonec to ale nebylo potřeba. Soupeřka z Bulharska už do zápasu o třetí místo kvůli zranění nenastoupila, a tak se česká reprezentantka mohla radovat z bronzu.

Zbytku české výpravy se v Polsku příliš nedařilo, velkou výjimkou byl ale ve váze do 85 kilogramů Artur Omarov. Ten se naopak dnes ve Varšavě ukázal ve vynikající formě a také hned v jeho prvním utkání „padaly hvězdy“. Jeho soupeřem byl Francouz Melonin Noumonvi, mimo jiné úřadující mistr světa. Proti všem předpokladům ale do osmifinále postoupil díky bodovému vítězství 3:1 právě český zápasník Omarov. Velká jména se mu ovšem vyhýbat nepřestala, a tak hned v příštím utkání nastoupil proti Chorvatovi Nenadu Žugajovi, který má na svém kontě bronz z mistrovství světa 2010 a bronz z mistrovství Evropy 2013. Výsledek? Vítězství Artura Omarova za konečného stavu 3:3 díky poslednímu připsanému bodu a postup do čtvrtfinále. Až tam našel český reprezentant přemožitele, když po pěkném boji prohrál 2:6 na body. A kdo byl soupeřem rozjetého Čecha? Nikdo menší než ruská legenda Aleksey Mishin, olympijský vítěz z roku 2004, mistr světa 2007, mistr Evropy 2001, 2003, 2005, 2007 a 2013.

Artur Omarov pak díky postupu Rusa do finále dostal ještě možnost bojovat o postup do boje o bronz, v repasáži ale nestačil na švédského zápasníka Kristoffera Johanssona, pátého muže mistrovství světa 2014. Omarov nakonec obsadil skvělé 8. místo z 36 zápasníků.

Foto:
Ladislav Adámek



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie